lauantai 13. joulukuuta 2008

Lasikorukurssin antia


Marraskuun puolivälissä olin ystäväni kanssa Kyrönmaa opiston lasikorukurssilla Vähässäkyrössä. Oli tosi mielenkiintoista leikellä lasia, suunnitella riipuksia, hioa niitä, porata reiät jne. Ensi vuoden puolella on vielä kaksi viikonloppua, ja nyt ensimmäisten valmiitten töitten kanssa on paljon helpompi suunnitella seuraavia kertoja. Esittelen tässä ne ensimmäiset, jotka EIVÄT ole menossa joululahjaksi kenellekään. Loput taidan ajastaa sitten heti aattoillalle ;)


Vasemmalla ylhäällä mustassa pisarassa avaruuslasia, oikealla ylhäällä hiomisen "taidonnäyte". Siihen olisi pitänyt vain tehdä vielä reikä tuonne yläreunaan, niin olisi ollut käyttökelpoisempi. Punainen salmiakki on "lasialustalla", punaisesta sydämestä en saanut mielesätni silloin hienoa, mutta uuni oli tehnyt sille ihmeitä. Nyt harmitti vain, että miksi se ei ollut isompi ;)


Lasialustoilla olevat mustapunainen ja siniharmaa ovat jämäpaloista kasattuja. Ylimmäisenä pitäisi olla sinistä mustalla alustalla, mutta eipä se sininen lasi siitä näy. Tiedän siis ainakin, että tuollaisia ei kannata enää tehdä. Tuossa kissantassussa (vai karhuko se olisi :P) on kolme kerrosta lasia päällekäin, keskimmäiseen porasin reiät hopeapaloja varten.


Tässä myös kolme jämäpaloista tehtyä, kuvakulma vain on ihan suolesta. Ylimmäisenä  punaisella alustalla musta salmiakki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti